Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن سرخو گفت: برای اینکه بحث آلودگی در تهران حل و فصل شود باید یک کمیته فرابخشی تشکیل شود که یکی از اعضایش مدیریت شهری باشد و دیگر اعضایش را نهاد‌های مربوط به بخش‌های صنعتی، عمرانی، شهرسازی و نیز نهاد‌های متولی حوزه انرژی تشکیل دهند. محسن سرخو عضو سابق شورای شهر تهران درخصوص نوع مدیریتی که مسوولان شهری برای مقابله با آلودگی هوا باید اعمال کنند به میزان گفت: درحال حاضر شهرداری و شورای شهر مشغول کار روی این مسائل هستند و اطلاعات روز هم دست آن هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه که من می‌دانم بیشتر مربوط به دوره گذشته مدیریت شهری تهران است. زمانی که من رئیس کمیته حمل و نقل و ترافیک بودم اطلاعات دقیقی در این خصوص داشتم الان، اما برنامه پنج ساله تغییر کرده است. زمانی که ما برنامه پنج ساله را تدوین می‌کردیم الزاماتی را برای شهرداری تصویب کردیم و تمام اظهار نظر‌ها و گفتگو‌های رسانه‌ای را بر مبنای آن برنامه پی می‌گرفتیم. در حال حاضر که برنامه پنج ساله دوم عوض شده و برنامه پنج ساله سوم جایگزینش شده احتمالا الزامات این برنامه هم با توجه به منابع و مصارف تغییر کرده است.
وی ادامه داد: بخشی از آلودگی هوا مربوط به حوزه صنعت است و بخشی هم به نوع سوخت مصرفی خودرو‌ها و وسایل نقلیه بر می‌گردد. با توجه به نوع سوخت و استاندارد‌های مربوط به سوخت ممکن است این آلایندگی‌ها کم و زیاد شود. از یاد نبریم واحد‌های صنعتی اطراف تهران که در محور غرب، جنوب و شرق این شهر مستقر هستند بزرگترین حوزه صنعتی کشور محسوب می‌شود؛ بنابراین آلایندگی این واحد‌های صنعتی قابل انتظار خواهد بود. وسایل نقلیه عمومی بین شهری مانند اتوبوس‌های برون شهری و قطار‌ها هم بخش دیگری از تولید آلایندگی در شهر‌ها را به خود اختصاص می‌دهند. در کنار این موارد وسایل گرمایشی خانگی هم در این مساله سهیم هستند. شاید ما چندان اعتنایی به این واقعیت نداشته باشیم که سوخت گازی که در موتورخانه‌ها و در وسایل گرمایش خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد حجم بزرگی از آلاینده‌ها را به وجود می‌آورند.   سرخو خاطرنشان کرد: برای اینکه بحث آلودگی به خصوص در تهران با توجه به کلانشهر بودن و حجم بالای مشکلاتش حل و فصل شود باید یک کمیته فرابخشی تشکیل شود که یکی از اعضایش مدیریت شهری باشد و دیگر اعضایش را نهاد‌های مربوط به بخش‌های صنعتی، عمرانی، شهرسازی و نیز نهاد‌های متولی حوزه انرژی تشکیل دهند. چنین کمیته‌ای باید تصمیمی را برای بهبود وضعیت آلودگی‌ها اتخاذ کنند و هر کدام از این نهاد‌ها با تقسیم کاری که صورت می‌گیرد متولی بخشی از کار باشند. البته باید در نظر گرفته شود که هر یک از این نهاد‌ها اگر بخواهند اقدامی در این رابطه داشته باشند نیازمند تامین بودجه از سوی دولت هستند.   بیشتر بخوانید: برآورد خسارات جانی و مالی آلودگی هوا برای پایتخت   وی افزود: یکی از تصمیماتی که ما در شورای شهر گذشته گرفتیم این بود که احداث شومینه را در داخل واحد‌های مسکونی ممنوع کردیم. چون دیدیم شومینه هم در داخل واحد‌های مسکونی آلودگی ایجاد می‌کند و هم مخاطراتی را برای جان انسان‌ها در پی خواهد داشت. درواقع بخشی از آلودگی‌ها را همین شومینه‌ها با توجه به نوع ساخت و مشکلاتی که در ساختشان هست به روجود می‌آورند. درهرحال بحث‌های زیادی در این مورد وجود دارد. اینکه آیا فعالیت‌های گرمایشی منازل باید از طریق سوخت گاز انجام بگیرد یا اینکه مثل بعضی نقاط دنیا از سیستم‌های برقی برای پخت و پز و ایجاد گرما در منازل استفاده شود حتما نیاز به بحث‌های کارشناسی مفصلی دارد. از یاد نبریم مواردی از این دست البته بحث‌های مالی و اقتصادی را هم برای شهروندان و دستگاه‌ها در کنار خود دارد. اما راهکار عملی برای کاهش آلودگی‌ها به همین موارد بر می‌گردد.
سرخو درباره ضوابط کنترل آلایندگی‌های شهر تهران گفت: در بحث پایش آلایندگی‌ها و اینکه مشخص شود در چه روز‌هایی در چه مناطقی چه مقدار آلودگی ایجاد می‌شود بخشی از این توسط شهرداری و از طریق شرکت کنترل کیفیت هوای تهران که زیرمجموعه شهرداری است انجام می‌شود که در ایستگاه‌های مختلفی که دارند به صورت روزانه و ساعتی رصد می‌کنند و اطلاعاتش را منتشر می‌کنند. سازمان محیط زیست هم به صورت جداگانه این پایش را انجام می‌دهد و باز اطلاعات را در اختیار دستگاه‌ها قرار می‌دهند. این دو نهاد البته مکمل همدیگر هستند و اطلاعات خیلی دقیقی هم برای سازمان‌هایی که می‌خواهند روی کیفیت هوای تهران مطالعه کنند دارند.
عضو سابق شورای شهر تهران در پاسخ به سوالی درباره تمهیدات صورت گرفته برای سیستم فیلتر خودرو‌ها گفت: در دوره گذشته مدیریت شهری تهران روی خودرو‌های تاکسی سیستمی برای کنترل آلاینده‌ها نصب شد و تمام یا قریب به اتفاق تاکسی‌های فرسوده جمع آوری و با تسهیلاتی که شهرداری به این کار اختصاص داد با تاکسی‌های جدید جایگزین شدند و یک سیستم فیلتر هم روی این تاکسی‌های جدید نصب شد. اما اینکه این اقدام برای همه خودرو‌ها انجام بگیرد جزو وظایف شهرداری نیست. برای خودرو‌های شخصی خود کارخانه هنگام تولید باید این سیستم‌های فیلتر را نصب کند. فقط هنگام معاینه فنی یکی از کنترل‌هایی که باید اعمال شود همین مساله کنترل آلایندگی است. زمانی که نوع و کیفیت سوخت تغییر می‌کند این آلایندگی هم افزایش پیدا می‌کند. ولو اینکه خودرو مناسب باشد و مشکلی نداشته باشد باز میزان آلاینده‌هایی که در هوا پخش می‌کند به خاطر نوع سوخت اضافه می‌شود. در مورد اتوبوس‌ها هم مطالعات خیلی خوبی توسط شرکت کنترل کیفیت هوای تهران انجام گرفت و برپایه آن فیلتری ساخته شد که روی تعدادی از اتوبوس‌ها نصب شد که نتیجه مطلوبی هم داشت.   انتهای پیام/ برچسب ها: محسن سرخو آلودگی هوای تهران

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: محسن سرخو آلودگی هوای تهران برنامه پنج ساله مدیریت شهری آلودگی هوا هوای تهران شورای شهر خودرو ها نهاد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۹۹۱۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق

کیفیت هوا در کلانشهر تهران امروز با قرار گرفتن روی شاخص ۶۲ در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سنجش کیفیت هوا امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ در دستگاه سنجش کیفیت هوای ایستگاه رباط کریم با شاخص ۱۴۴ و قرچک با شاخص ۱۰۷، در وضعیت هوای ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) قرار دارد.

بر این اساس سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه‌های اسلام‌شهر با شاخص ۹۶، باغستان شهریار با شاخص ۶۸، پارک رازی با شاخص ۵۷، پاسداران با شاخص ۹۱، پاکدشت با شاخص ۹۴، پردیس با شاخص ۵۸، پونک با شاخص ۶۰، پیروزی منطقه ۱۳ با شاخص ۶۹، پیشوا با شاخص ۷۳، تهران پارک شکوفه با شاخص ۶۷، چشمه با شاخص ۵۳، دانشگاه تهران با شاخص ۶، دماوند با شاخص ۶۷، ستاد بحران منطقه هفت با شاخص ۶۱، سلامت با شاخص ۹۸، شادآباد منطقه ۱۸ با شاخص ۷۷، در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند.

همچنین ایستگاه‌های شهرری منطقه ۲۰ با شاخص ۶۴، شهرداری منطقه چهار با شاخص ۵۵، شهرداری منطقه ۱۱ با شاخص ۷۵، شهرداری منطقه ۱۹ با شاخص ۸۱، شهرداری منطقه ۲۱ با شاخص ۵۴، شهرداری منطقه ۲۲ با شاخص ۵۶، شهریار با شاخص ۵۷، فرمانداری شهرری با شاخص ۸۶، مسعودیه منطقه ۱۵ با شاخص ۶۵، ملارد با شاخص ۶۸، منطقه ۱۵ با شاخص ۷۴، میدان فتح منطقه ۹ با شاخص ۶۷، ورامین با شاخص ۷۱ و وردآورد منطقه ۲۲ با شاخص ۷۱ در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

به این ترتیب ایستگاه‌های آتی ساز با شاخص ۳۴، اتوبان محلاتی منطقه ۱۴ با شاخص ۳۷، دانشگاه شهید بهشتی با شاخص ۴۶، ژئوفیزیک با شاخص ۴۷، سرخه حصار با شاخص ۲۹، شهرداری منطقه دو با شاخص ۳۹، علم و صنعت با شاخص ۳۲، گلبرگ منطقه هشت با شاخص ۴۴، لواسانات با شاخص ۲۶، در وضعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 750692

دیگر خبرها

  • وضعیت هوای پایتخت چگونه است؟
  • کیفیت هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول است
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • آخرین وضعیت کیفیت هوای پایتخت
  • کیفیت هوا در پایتخت قابل قبول است
  • هوای تهران پاک شد  
  • هوای تهران در شرایط قابل قبول
  • هوای تهران پاک است
  • تنفس هوای قابل قبول در پایتخت