Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-06@05:26:30 GMT

آلودگی هوای داستان پایان ناپذیر

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۵۹۶۷۰

خبرگزاری میزان-فصل پاییز جدای از زیبایی‌های خاص خود، یادآور آلودگی هوا در کلانشهر‌های کشور به ویژه تهران است.

خبرگزاری میزان- سال‌هاست که معضل آلودگی هوا در تهران مشکلات زیادی را برای شهروندان ایجاد کرده و متولیان نیز راهکاری برای مهار آن ندارند.

راه حل آلودگی‌ها تاکنون به تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها و حتی ادارات نیز کشیده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لغو مجوز‌های طرح ترافیک و تعطیلی کارخانه‌های اطراف تهران نیز از دیگر راهکار‌های متولیان برای مقابله با آلودگی هوا است که البته تاکنون هیچ یک از آن‌ها کارساز نبوده است.

سال‌هاست که طرح معاینه فنی خودرو اجرا می‌شود، این طرح سعی دارد تا از آلایندگی خودرو‌ها بکاهد.

ابتدا باید به یک نکته اساسی و مهم در این مقوله اشاره کرد.

خودرو‌های تولید داخل به خاطر پایین بودن کیفیت در ساخت آن از آلایندگی اولیه برخوردارند، این خودرو‌ها پس از مدتی که استفاده می‌شوند، ضریب آلایندگی آن‌ها نیز بالا می‌رود در کنار این ضعف شدید، نابسامنی در ارائه خدمات پس از فروش نمایندگی‌های خودروسازان و البته قطعات غیر استاندارد خودرو، باعث می‌شود تا آلایندگی خودرو‌ها بالا برود.

در کنار این مسائل، نوع سوخت نیز بسیار مهم است.

بنزین‌های تولیدی همواره یکی از مسائلی بوده است که برخی کارشناسان اعتقاد داشته و دارند که غیر استاندارد بودن بنزین خود یکی از عوامل آلودگی است.

جمع خودروی غیر استاندارد و سوخت غیر استاندارد، قاعدتاً به افزایش آلایندگی‌های شهری، چون تهران می‌انجامد که حتی با معاینه فنی خودرو نیز قابل حل نیست.

معاینه فنی خودرو یکی از اقداماتی است که نفی آن جایگاهی ندارد، در واقع یک فرایند درستی است.اما در این روند، اتفاقاتی می‌افتد که نمی‌توان چشم پوشی کرد.

شاید برای مخاطبان نیز اتفاق افتاده باشد که به یکی از مراکز معاینه فنی خودرو مراجعه کرده‌اید و خودروی شما با مشکل آلایندگی روبرو شده است.

برای رفع عیب که معمولا به سیستم اگزوز و تنظیم موتور خودرو مربوط می‌شود، و بعضاً به کاتالیست اگزوز ارتباط دارد، به تعمیرگاه مراجعه کرده و مشکل را مطرح کرده‌اید.

کاتالیستی که در اگزوز خودرو قرار دارد، از انتشار آلاینگی اگزوز جلوگیری می‌کند که البته عمر مفید دارد.

بیشتر بخوانید: افزایش ۴۱ درصدی ترافیک در تهران بدون طرح

اما همین کاتالیست در بازار قطعات خودرو، با انواع گوناگون عرضه می‌شود که تشخیص اصل بودن آن از فرع برای من و شما بسیار مشکل و محال است.

فروشنده بدون ضمانت به خریدار یک کاتالیست می‌فروشد آن هم با قیمت بسیار بالا، خریدار نیز به اگزوز سازی مراجعه می‌کند و این کاتالیست نصب می‌شود.

دوباره به مرکز معاینه فنی خودرو مراجعه می‌کنید، اما این بار نیز داستان قبلی تکرار می‌شود، خودرو شما آلاینده است و نمی‌تواند معاینه فنی دریافت کند.

در اینجا باید گفت که خودرو‌هایی که در تهران رفت و آمد می‌کنند چند درصد آلایندگی ایجاد می‌کنند؟

جالب است بدانید که موتور سیکلت‌هایی که در تهران تردد می‌کنند ۵ برابر خودرو‌هایی که در تهران تردد دارند، آلودگی تولید می‌کنند و برای این مقوله هیچ راهکاری اندیشیده نشده است.

یعنی موتور سیکلت‌هایی که از کل خودرو‌های تهران بیشتر آلودگی دارند، معاینه فنی نمی‌شوند.

بر اساس آماری که رسماً اعلام شده ۶۵ درصد آلودگی هوای تهران به خودرو‌های فرسوده باز می‌گردد؛ که سهم اتوبوس‌ها و کامیون‌های فرسوده و غیر استاندارد در این آلودگی بیشتر است.

حتی تاکسی‌هایی که از سوخت بنزین استفاده می‌کنند اکنون به خاطر وضعیت بازار خودرو قادر به تعویض تاکسی خود نیستند و همچنان تاکسی‌های فرسوده در شهر جولان می‌دهند در آلودگی هوای تهران سهم زیادی دارند.

خوب است بدانیم که سهم خودرو‌های شخصی در آلودگی هوای تهران تنها ۱/۴ درصد است، خودرو‌های سنگین با بیش از ۲۴ درصد سهم زیادی در آلودگی هوا دارند.

با این اوصاف اگر هم معاینه فنی خودرو‌ها اجباری است، اما می‌توان گفت که تأثیر زیادی در رفع آلودگی هوا ندارد. در حالی که آلوده کننده‌ترین خودروها، ماشین‌های سنگین، اتوبوس‌های شهری که عمر خود را کرده‌اند و موتور سیکلت‌ها هستند؛ که البته برای این بخش هیچ قانون و الزامی نیز وجود ندارد.

معاینه فنی خودرو‌های شخصی، یک دردسر برای مردم شده است که در این اوضاع اقتصادی یک بار سنگین مالی نیز بر دوش آن‌ها هوار می‌کند.

تا زمانی که تولید کننده خودرو، خودروی استاندارد تحویل مشتری ندهد، بنزین استاندارد نباشد و عمر مفید برای خودرو تعریف کارشناسی نشده باشد و البته جایگزین کردن خودروی فرسوده با خودروی صفر کیلومتر محال باشد، هر اندازه که تلاش شود خودرو‌های شخصی مجبور به دریافت معاینه فنی شوند، آلودگی هوای تهران و دیگر کلانشهر‌ها همچنان بر آسمان شهر در فصل پاییز و زمستان و حتی دیگر فصل‌ها سایه خواهند انداخت.

برای کاهش آلودگی هوا باید تسهیلاتی برای صاحبان خودرو در نظر گرفت، که در ایران برعکس است، فقط تحمیل هزینه به مردم صورت می‌گیرد. در حالی که در کشور‌های دیگر تسهیلات و امتیازاتی برای تعویض خودرو یا ارائه اگزوز و کاتالیست استاندارد با قیمت پایین وجود دارد و مشکلات موجود در ایران را نیز ندارند. روندی که طی می‌شود دور باطلی است که تنها حُسن آن ایجاد مشغله و گرفتاری برای مردم است.

انتهای پیام/

برچسب ها: آلودگی هوا شهرداری

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آلودگی هوا شهرداری آلودگی هوای تهران معاینه فنی خودرو غیر استاندارد آلودگی هوا خودرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۵۹۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات پایان‌ناپذیر کادر درمان؛ مدل جدید از مهاجرت شکل گرفته!

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، مهاجرت پزشکان و کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی را فاجعه پنهان نظام پزشکی دانست و گفت: مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی منجر به کاهش نیروی مجرب در سیستم دولتی خواهد شد و مردم بالاجبار برای دریافت خدمات درمانی به سیستم خصوصی مراجعه می‌کنند و در نتیجه پرداختی از جیب مردم بین ۱۰ الی ۱۵ برابر افزایش پیدا می‌کند.

مشکلات پایان ناپذیر کادر درمان به ویژه در بخش دولتی، باعث شده برخی از پزشکان و پرستاران، خدمت در بخش خصوصی را به ماندن در بیمارستان‌های دولتی ترجیح دهند.‌

مهر در گزارشی نوشت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۸۰ درصد بستری‌ها در بیمارستان‌های دولتی صورت می‌گیرد، یعنی اینکه اغلب مردم به دلیل هزینه‌های سنگین درمان؛ ناگزیر به انتخاب بخش دولتی هستند و این در حالی است که شرایط ماندگاری کادر درمان در بیمارستان‌های دولتی تا حدودی سخت‌تر از بخش خصوصی است. به ناچار شاهد مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی هستیم.

آن طور که از اخبار و شواهد امر بر می‌آید، پرداختی مردم در بیمارستان‌های دولتی بین ۱۰ تا ۱۵ برابر کمتر از بخش خصوصی است. پرداختی و ویزیت متخصص یا فوق تخصص در بیمارستان‌های دولتی مبلغی در حدود ۱۵ هزار تومان است، در صورتی که اگر بیمار به متخصص و یا فوق تخصص در مطب رجوع کند، حدود ۲۵۰ هزار تومان باید پرداخت کند.

با توجه به پرداختی بسیار کمتر بیمارانی که به بخش دولتی مراجعه می‌کنند و با عنایت به اینکه اختلاف بسیاری در پرداختی بیماران بیمارستان‌های دولتی و خصوصی وجود دارد؛ سیاست دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که کادر درمان تمایلی به تغییر جابجایی از بخش دولتی به خصوصی را نداشته باشند.

جلیل میرمحمدی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، مهاجرت پزشکان و کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی را فاجعه پنهان نظام پزشکی دانست و گفت: مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی منجر به کاهش نیروی مجرب در سیستم دولتی خواهد شد و مردم بالاجبار برای دریافت خدمات درمانی به سیستم خصوصی مراجعه می‌کنند و در نتیجه پرداختی از جیب مردم بین ۱۰ الی ۱۵ برابر افزایش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه دولت باید انگیزه و مشوق‌های ماندگاری پرستاران و پزشکان در بخش دولتی را فراهم کند، اظهار داشت: امروز پرداختی کادر سلامت در برابر خدماتی که ارائه می‌دهد کافی نیست و انگیزه لازم برای ماندگاری در سیستم دولتی را فراهم نمی‌کند، از طرفی پرداختی‌های کادر سلامت نیز در سیستم دولتی به قدری با تأخیر انجام می‌پذیرد که انگیزه فعالیت از این گروه را می‌گیرد.

میرمحمدی ضمن انتقاد از اینکه پرداختی کادر درمان با تأخیر ۹ الی ۱۰ ماهه است، گفت: پرداختی کادر درمان به صورت پلکانی و مشمول پرداخت مالیات با عناوین مختلف شده است که نه تنها مشوقی برای پزشکان نیست بلکه انگیزه‌ای برای خروج هرچه سریع‌تر از سیستم دولتی خواهد شد و متأسفانه آسیب این کوتاهی‌ها در خدمات پزشکی را مردم متوسط و مستضعف خواهند دید که به ناچار در بیمارستان‌های دولتی بستری می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه دولت باید از حداکثر توان خود بهره بگیرد تا نیروی متخصص در بدنه دولتی باقی بماند، یادآور شد: امروز دولت با اتخاذ تصمیمات نادرست منجر به خروج کادر درمان از سیستم دولتی می‌شود.

میرمحمدی با اشاره به تلاش مجلس برای ماندگاری نیروی کارآمد پزشکی در بدنه دولتی، ادامه داد: در سال گذشته تلاش شد پزشکانی که دارای مطب در بخش خصوصی نیستند از پرداخت مالیات معاف شوند و طبق مصوبات مجلس ۱۰ درصد مالیات برای آنان تعیین شد، اما تاکنون موفق نشدیم خروجی این مصوبات را بگیریم، البته رئیس مجلس قول قطعی داد که در اولین فرصت این مسئله در داخل صحن علنی به گونه‌ای حل شود تا مصوبه سال گذشته مجلس، امسال نیز ادامه داشته باشد.

وی با بیان اینکه بحث کارانه باید برای پزشکانی که در غیر از مراکز استان در حال خدمت رسانی به مردم مناطق محروم هستند، تغییر کند، یادآور شد: سیاست‌های دولت و مجلس باید به گونه‌ای باشد که مشوق یا انگیزه‌ای برای پزشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص شود تا در مناطق محروم و بیمارستان‌های غیر از مراکز استان‌ها خدمات ارائه دهند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس تاکید کرد: توجه به این مسئله برای پزشکان هیأت علمی نیز صدق می‌کند چرا که اگر پزشک متخصص هیأت علمی ما انگیزه‌ای نداشته باشد نه تنها آموزش به لحاظ کیفی آسیب می‌بیند بلکه از سیستم نیز خارج خواهد شد و عملاً ما به لحاظ کمی، عضو هیأت علمی نخواهیم داشت تا بتوانیم آموزش‌ها را ارائه دهیم.

در همین حال، همایون سامه یح یکی دیگر از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که امروز کادر درمان در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند، گفت: متأسفانه دولت با مشکل تأمین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوءاستفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی در کشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می‌زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادر درمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

دیگر خبرها

  • اهواز رکورددار آلودگی هوا / شاخص کیفی ۲۱ شهر سالم و پاک است
  • ضرورت افزایش مراکز معاینه فنی خودرو در شهرستان‌ها
  • مشکلات پایان‌ناپذیر کادر درمان؛ مدل جدید از مهاجرت شکل گرفته!
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • جزئیات آلودگی هوا در شهرهای خوزستان
  • احتمال افزایش نرخ معاینه فنی؛ این مبالغ کجا هزینه می‌شود؟
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳+ شاخص به تفکیک مناطق
  • هوای تهران در شرایط قابل قبول